Finale Evropskog Prvenstva u combat savateu 2010.U finalnom delu Evropskog Prvenstva u combat savateu za seniorke naše sportiskinje osvojile su jednu zlatnu i jednu srebrenu medalju. Eva Halaši iz Sente osvojila je zlatnu medalju pobedivši francuskinju Cindy Demarle u Trebesu, Francuska 11.12.2010. a Jelena Kuniš iz Sombora osvojila je srebrenu medalju porazom od Ksenije Koprek iz Hrvatske u Varaždinu 18.12.2010. Eleminacije su održane u Clermont-Ferandu Francuska 19.06.2010. Ukupno naša reprezentacija osvojila je 1 zlatnu, 2 srebrene i 6 bronzanih medalja i time se plasirala na 4. mesto na Evropskom Prvenstvu. Pokrovitelj svih aktivnosti Savate Saveza Srbije je Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Video snimak borbe Eva-Cindy 1-2 runda
Video snimak borbe Eva-Cindy 3-4 runda
Rezultati juniora na Evropskom Prvenstvu 2010.
Rezultati seniora na Evropskom Prvenstvu 2010.
Rezultati seniorki na Evropskom Prvenstvu 2010.


Borba protiv dopinga u sportuU cilju sprečavanja dopinga u sportu Antidoping agencija Republike Srbije redovno organizuje seminare o dopingu u sportu kao i veliki broj aktivnosti kako bi se ova negativna pojava sprečila u društvu. Savate Savez Srbije je aktivan saradnik ADAS-a i zajedno sa Ministarstvom omladine i sporta RS učestvuje u ovim aktivnostima. Miodrag Rakić predsednik Savate Saveza Srbije je i predsednik Komisije za doping Internacionalne Savate Federacije i Evropske Savate Konfederacije. Na taj način naš savez je uključen u borbi protiv dopinga učestvujući u radu medjunarodnih institucija za borbu protiv dopinga kao što su SportAccord i WADA.
Sve informacije u vezi aktivnosti ADAS-a možete videti na njihovom sajtu preko gore postavljenog linka.
Jedna od aktivnosti Svetske Antidoping Agencije WADA su i edukativni video snimci koje možete videti na linku: WADA


Srbija 4. na Svetskom Prvenstvu u assaut savateu, Pariz 2010.Reprezentacija Srbije plasirala se na 4. mesto na Svetskom Prvenstvu u assaut savateu za seniore i seniorke od 24-25.septembra 2010.godine u Parizu,Francuska. Srebrene medalje osvojili su: Siniša Zeljkovič do 60kg i Darko Knežević do 65kg članovi SK "Vojvodina" Novi Sad a bronzane medalje osvojili su: Ivana Popadić do 62kg član SK "Banat" Zrenjanin, Igor Šivoljicki do 70kg čan SBK "Sirmijum" Sremska Mitovica i Goran Bajšanski preko 85kg član SK "Vojvodina" Novi Sad.Zahvaljujući Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije naša reprezentacija je nastupila na ovom Svetskom Prvenstvu.

Detaljan izveštaj možete videti na linku   Izveštaj

Plasman zemalja na Svetskom Prvenstvu, Pariz 2010.
Rezultati sportista na Svetskom Prvenstvu, Pariz 2010.


Univerzitetsko Svetsko Prvenstvo u assaut savateu 2010U petak i subotu 25-26.06.2010.godine održano je Univerzitetsko Svetsko Prvenstvo u assaut savateu u Nantesu, Francuska. Reprezentacija Srbije nastupila je sa 8 učesnika koji su osvojili 2 zlatne, 1 srebrenu i 1 bronzanu medalju. Zlatne medalje osvojili su: Ivana Popadić iz Zrenjanina i Goran Bajšanski iz Novog Sada, srebrenu medalju osvojio je Siniša Zeljković iz Novog Sada i bronzanu medalju osvojio je Goran Kašić iz Zrenjanina. Mihailo Paljević iz Beograda plasirao se na 6. mesto. Sa njima su putovali treneri Miroslav Odžić iz Novog Sada, Slobaodan Popov iz Zrenjanina i sudija Maja Odžić iz Novog Sada.


Evropsko Prvenstvo u combat savateu 2010U petak i subotu 18-19.06.2010.godine održano je Evropsko Prvenstvo za juniore, seniore i seniorke u combat savateu u Clermont-Ferandu, Francuska. Reprezentacija Srbije nastupila je sa 16 učesnika od kojih su se dve seniorke: Eva Halaši iz Sente i Jelena Kunić iz Sombora plasirale u finale koje će se održati u novembru i decembru mesecu, dok su seniori osvojili tri 3. mesta: Igor Šivoljicki iz Sremske Mitrovice, Ljubomir Čestić iz Rume i Saša Ćirović iz Stare Pazove. Juniori su osvojili jednu srebrenu medalju: Stefan Miražić iz Sremske Mitrovice i tri bronzane medalje: Mišo Gajić iz Sremske Mitrovice, Bojan Mićević iz Vršca i Miloš Vračević iz Stare Pazove. Ukupno osvojili su 1 srebrena, 6 bronzanih medalja i dva plasmana u finale.Pokrovitelj nastupa Savate Saveza Srbije na Evopskom Prvenstvu je Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.
Sa njima su putovali selektor Miodrag Rakić iz Rume, treneri: Lazar Kovačević iz Sremske Mitrovice, Mihalj Halas iz Sente i Dejan Kunić iz Sombora, kao i sudija Radenko Tadić iz Novog Bečeja.

Rezultati juniora na Evropskom Prvenstvu 2010.
Rezultati seniora na Evropskom Prvenstvu 2010.
Rezultati seniorki na Evropskom Prvenstvu 2010.


Miodrag Rakić na prijemu u Medjunarodnom olimpijskom komitetu u LozaniU petak 19.03.2010.godine u sedištu Medjunarodnog olimpijskog komiteta u Lozani organizovan je prijem najzaslužnijih članova Internacionalne savate federacije, povodom jubileja 25 godina rada FIS-a, od strane predsednika MOK-a gospodina Žaka Roga medju kojima je bio i predsednik Savate saveza Srbije Miodrag Rakić.
Prisutnima je dodeljena plaketa za zasluge u radu povodom ovog jubileja od strane MOK-a i FIS-a. Organizovana je i poseta Muzeju olimpizma u Lozani i svečana večera za dobitnike priznanja.
Medju prisutnima su bili značajni ljudi za razvoj savatea u svetu kao što su prvi predsednik FIS-a Žan Mari Ruso, Mišel Rožer, Ubaldo Paskini, Žile Le Digu, Žoel Dumes, Žan Pol Kutilijer, Aleksandar Valnijer, Alan Pijet, Alfredo Lalo, Pafi, Žuli Gabrijel, Sergej Bulanov, Gerhard Šmit i Miodrag Rakić.